Localització

El municipi està situat en la vessant N de la serra de Benicadell , en el sector S de la vall d'Albaida. El terme és allargat, de N a S; el sector N és suaument ondulat, mentres que pel S, està limitat per la serra Benicadell . El riu Micena circula de E a O, per tot el límit N; li afluïx el barranc de Beniatjar, que servix de límit pel O.

El clima és continental; els vents més freqüents són el ponent i llevant; este és el que porta les pluges, generalment de tardor a primavera; en els alts de la serra de Benicadell neva al gener i febrer.L'economia es basa en l'agricultura, a base de camps abancalats en els contraforts de la serra. En la muntanya hi ha una extensa zona de pineda i
muntanya baixa , pertanyent a l'Estat i a particulars. Predominen els cultius de secà vinya, cereals i olivera. Aprofitant l'aigua de diverses fonts per mitjà de basses es cullen creïlles, dacsa i hortalisses.

El poble està sobre un altell al peu del pic de Benicadell . L'església està dedicada a la Mare de Déu de l'Encarnación; té dos taules atribuïdes a Joan de Joanes . Dins del terme està el castell de Carbonera. En la cresta de Benicadell hi ha una antiga nevera.